maanantai 14. toukokuuta 2018

City Survivors kilpailun jälkitunnelmia

Täällä istuskelen Kuopion lentoasemalla ja odottelen viivästynyttä lentoa. On siis hyvin tässä aikaa palata parin viikon takaisiin tunnelmiin ennen kun kirjailen ensi viikonlopun jälkeen Helsinki Running Dayn-kuulumisia.

Team Putti Runners osallistui siis jo kolmatta kertaa kaupunkiseikkailukilpailuun, joten mistään tuiki tuntemattomasta tapahtumasta ei meidän kohdalla suinkaan ollut kyse. Jokaisella kerralla starttipaikkaa on siirretty ympäri Helsingin seutua, tällä kertaa suuntasimme fillarimme kohti Eiraa. Sinne kun non niinkun logistisesti on helppo rantoja pitkin suunnata :-)

Meidän tiimille yksi osa kisaa on yhteensopivat vermeet ja tällä kertaa hankimme taannoiselta pääsiäisen Barcelonan matkalta hauskat viidakkokuvioiset trikoot. Niiden pariksi päädyimme valitsemaan nuo KT Urban trainingista saadut t-paidat, tosin mustalla pitkähihaisella ryyditettynä. Hieman oli silti vilpakkaa odotella kisan starttia joten olimme enemmän kuin tyytyväisiä, että alkuun oli hoidettu kunnon lämmittelyt.

Kuva: City Survivors

Kuva: City Survivors

Kuva: City Survivors
Kisa starttasi meidän osalta heti ensimmäisen lähtöryhmän starttipaukahduksesta kello 11:30. Ensimmäinen vihje jaettiin jo hieman ennen lähtöä ja nokkelina saimme heti tavut paikalleen ja tsekkasimme jopa GoogleMapsista lyhyimmän reitin kohteelle. Seuraavana, noin 600m päässä lähdöstä sijainnut rasti piti sisällään kuva-arvioituksen, mikä sekin vielä ratkesi helposti. Suunta kohti Hietalahden hallia ja sieltä uutta haastetta metsästämään.

Kuva: City Survivors

Kuva: City Survivors
Ensimmäinen varsinainen aivopähkinä olikin sitten koitua tiimimme kohtaloksi. Lähdimme edellisistä kisoista tuttuun tapaan hakemaan hieman liian haastavaa ratkaisua ja tuhrasimme aivan älyttömästi aikaa hallissa. Tässä rastihaasteessa tosin oli se hyvä puoli, että aikaisemmin olemme onnistuneet sössimään aina viimeiset rastit, joten tässä tuli sitten baakslaagia heti alkuun. Sen seurauksena päätimme sitten vaan rennosti jatkaa etenemistä, suuntana siis Lapinlahden sairaala.

Siellä itse rasti sujui suuremmitta ongelmitta, heittelimme vuoron perään pallot ämpäriin ja muutaman hudin jälkeen saimme uuden kohteen etsittäväksemme. Kuva-arvoituksesta piti keksiä Väinömöisen puisto, missä esteiden ylityksen sekä tehtävän (nyt alkaa jo tässä vaiheessa musiti pätkimään että mikähän siellä taisikaan olla kyseessä :-)) suoritettuamme piti ottaa suunta kohti Kampin keskusta.

Täällä tiimikaverini avaruudellis-matemaattiset aivot olivat enemmän kuin paikallaan, ratkottavana oli nimittäin se ärsittävä laita-kaikki-palaset-neliön-muotoon -askarrelma. Toinen (siis minä) otti aikaa ja hommahan meillä (siis kaverin taidoilla) ratkesi kahdessa minuutissa.

Ratkaisun jälkeen saimme A4-paperin tekstillä ja missien kuvilla höystettynä. Edellisen kilpailun ansiosta tajusimme heti katsella kummalliselta näyttäneen lauseen alkukirjaimia ja sen ohjaamana lähdimme kohti Koffin puistoa. Puistosta piti löytää numerolukolla varustettu laatikko, tässä numerokoodiin piti hyödyntää neljää miss Suomen kuvaa, minkä minä juoruhaukkana oivalsin muodostaa tsekkaamalla neitojen keskinäisen järjestyksen. Luukku aukesi ensi yrittämällä ja sisältä paljastunut lappu tajuttiin muutaman tuumauksen jälkeen syöttää anagrammikoneeseen.

Puistosta otettiin suunta kohti Kauppatoria ja siellä hetken pyöriskeltyäme päätimme sukeltaa keskelle ihmisvilinää. Suhteellisen nopeasti onneksi bongasimme kaksi vihreäpaitaista rastinpitäjää ja saimme ratkottavaksemme sanaruudukon. Ei ollut mikään turhan helppo! Onneksi muutaman vihjeen saimme kalasteltua rastinpitäjiltä ja seuraavan kohteen osoite oli hallussa.

Saavuttuamme seuraavalle kohteelle ajanottoportteja oltiin vasta asentamassa ja saimme huoltohemmolta kuulla, että rastinpitäjät olivat vasta hieman ennen meitä saapuneet mestoille. Oho, taisimme todeta, kun muitakin kisaajia alkoi valumaan rastille. Portaiden, tötsien, punaisten ja valkoisten narujen laskutoimituksesta suoriuduttuamme pääsimme taas uuden aivopähkinän pariin. Tässä vaiheessa osasimme jo ynnäillä juoksukellojen kuljetusta matkasta sekä suoritetuista rasteista että loppusuora häämöttää. Rasti haltuun, osoite kehiin ja suunta kohti viimeistä etappia alkoi.



Lopussa olikin edessä enää muutama puinen este ja maali. Perille saavuimme kokonaisajassa 1h48min todetaksemme, ettei maalialuetta oltu vielä edes valmisteltu. Tässä vaiheessa jo aavistelimme, että alun sählingistä huolimatta lopputulos oli todella onnistunut. Päivän päätteeksi asia vielä varmistui eli MENTIIN SITTEN VOITTAMAAN KOKO SKABA!!! Kerran ollaan oltu neljänsiä, kerran kolmansia ja nyt viimein tuli voitto kotiin!! Odotellaan vielä meille luvattuja pokaaleja saapumaan, siitä siis kuvaa toisella kertaa.

Kisa itsessään oli kiva ja kehittynyt huomattavasti edellisiltä kerroilta. Meille oli selvästi hyötyä aikaisemmista skaboista, kun osasimme ehkä hieman jo arvailla, kuinka tehtäviin tulee suhtautua. Eli Team Putti Runners nähdään taas kisassa, nyt siis voittoa puolustamassa :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti