tiistai 2. syyskuuta 2014

4x400 päivässä

Ei ole otsikolla mitään tekemistä juoksemisen kanssa vaikka niinkin voisi toki kuvitella. Että lääkkeeksi jalan kipeytymiseen määrätään päivittäisiä 400m vetoja ja neljä toistoa kerralla. Kyseessä on tulehduskipulääkeannos, 4x400mg päivittäin, viikon ajan. Eli palataan sine mistä lähdettiin, kipulääkekuurille.

Tämän päiväinen fyssarivisiitti oli siis apteekkikeikahduksen arvoinen. Lonkassa ei vaikuta olevan mitään vikaa, mitä nyt muljahtelee. Hyvä juttu siis! Ongelma on juurikin siellä lihashuollon puolella ja diagnoosina ylirasituksen aiheuttama tulehdus lihasten kiinnittäjissä. Ohjeena on jatkaa lepoa, nappailla tuo kipulääkekuuri ja hoitaa muutoin tuota ylirasittunutta polvea. Mukaan sain aimo annoksen jumppaohjeita, ne kuulemma ovat nyt avain onneen. Ja kyllä, pelkät ohjeet eivät itsessään polvea paranna vaan nyt on käärittävä hihat ylös ja ryhdyttävä toimeen! Lihashuoltoa edessä siis.




Päätin kerralla napata apteekista kaiken tarpeellisen mukaan joten tuon tulehduskipulääkkeen (tällä kertaan Buranan) oheen nappasin Voltaren-geeliä, kinesio-teippiä sekä tuollaisen pakastimeen laitettavan kylmäpussin. Taisi fyssaria naurattaa kun tiedustelin käytänkö kylmähoitoon pakkasesta löytyvää hernepussia, kun en tosiaan tullut ajatelleeksi että tuollaisia tarkoitukseen erikseen valmistettuja geelipusseja tietysti apteekista saa.

Tuota polven teippaamista ei nyt erityisesti edellytetty tämän tulehduksen hoitoon, mutta tuntuu nyt jotenkin helpottavan kipuilua. Sain ohjeistuksen kuinka teippien luovuttaessa liimapintansa saan uudesta rullasta taiottua samanlaisen tuen polvelle. Piirros oli sen verran hassu, että jääköön nyt pois tästä kuvavirrasta :-) Itselleni kieltämättä tuli mielenkiintoinen mielleyhtymä piirroksen nähtyäni, taitanee tosin kertoa enemmän kynäilijän mielenlaadusta kuin niinkään fyssarin piirustustaidoista ;-)


Kylmäpussukan sujautin pakkaseen ennen kun muistin kuvata sen osaksi yllä näkyvää kollaasia. Mutta sellaisesta perus pussukasta (sinistä geelimönjää sisältävä) on kyse, halvin mahdollinen paikallisen kauppakeskuksen apteekin hyllystä.

Samalla kun tein näiden hoitotarpeiden perässä retken tuonne läheiseen kauppakeskukseen, kävin hakemassa Top-Sportista kompressiosukat. Vink vink vaan kaikille jotka moisia ovat vailla (tai tarvitsevat toiset sille ajalle kun toiset ovat pesussa eli oma perusteluni): nyt on Zero Pointin sukat tarjouksessa! Normaalisti 39,90€ hintaiset sukat saa nyt hintaan 29,90€. Kaikkia mahdollisia värejä oli jäljellä ja kaikissa mahdollisissa (naisten kokoihin itse nyt vaan huomioni kiinnitin) koossa. Kannattaa mitata pohkeen ympärys ennen sukkaostoksille matkaamista, helpottaa huomattavasti koon valintaa. Itse tiesin jo entuudestaan oman kokoni, joten nappasin pinkkien kavereiksi tällä kertaa ihan vaan mustat sukat. Hieman army-kuosi myös houkutteli, mutta nappasin nyt tällä kertaa nämä.


Fyssari lupasi soitella ensi viikolla ja tiedustella polven vointia. Osasi samalla sanoa, ettei röntgen-kuvissa tosiaan näkynyt mitään, eli kuten lääkäri uskalsi jo epäilläkin. Tukholman juoksua ei lämpimästi selvästikään suositellut, veikkasi että polvi siitä tulee vielä ärtymään. Siis sikäli kun se vielä tuolloin kipuilee. Mutta tällä tulehduskipulääkekuurilla ja levolla saattaa olla että koipi kuntoutuu. Aika näyttää!

PS. Saimme eilen kunnostuksesta nuo huuto.netistä hankitut aarteet, eli seuraavan kerran taas postausta kotisektorilta :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti