lauantai 20. syyskuuta 2014

It's all about shoes

Vihdoin viimein päätin tänään suunnata kenkäkaupoille. Olen jo tovin ehtinyt kierrellä erinäisiä putiikkeja niiden oikeiden löytymisen toivossa ja viime tällä viikolla piipahdettuani Sellon Intersportiin jäi muistia kaihertamaan parit tossut. Päätin kuitenkin antaa mahdollisuuden muillekin kaupoille ja ravattuani miltei kaikki pk-seudun urheilujalkinekaupat läpi (mukaan lukien kaikki koti- ja ulkomaiset nettikaupat) palasin takaisin Selloon. Suuntasin paikan päälle ensisijassa hyvän asiakaspalvelun ja suopeiden hintojen perässä.

Onnistuin bongaamaan minua jo alkuviikosta palvelleen myyjän, jolta sain todella kärsivällistä ja asiantuntevaa opastusta menopelien hankintaan. Kokeilin läpi sekä Adidaksen että Asicsin ylipronatoivaan jalkaan soveltuvia malleja, hintahaarukalla laidasta laitaan. Käyn tässä samalla läpi nämä sovittamani mallit ja saamani kommentit sekä oman fiiliksen tossuista.

Ensimmäisenä bongasin hyllystä sovitukseen eniten kiinnostusta herättäneen Adidaksen Adistar Boost W-mallin kengän. Kenkä ei itsessään ole ylipronaatiomalli, joskin kengästä löytyy tavallista enemmän tukea. Kenkä oli todella kevyt ja miellyttävä jalassa, värikin oli mitä mainioin :-) Sen verran myyjänkin mukaan vasen jalka alkoi kallistumaan sisäänpäin (ei siis tukenut jalkaa tarpeeksi), joten siirryin seuraavaan kenkään.

Seuraavaksi kokeiluvuorossa oli Asicsin GT-2000 W-malli. Tämä kyseinen kenkä tuntui mun jalkaan melko raskaalta (ja jos ihan rehellisiä ollaan tuo väri ei ole yhtään mun suosikki) joten vaihdoin melkein lennossa saman valmistajan Gel-Kayano 20 W-kenkään. Tämä malli on myyjän mukaan koko heidän valikoimastaan se tuetuin. Ja siltä se kyllä tuntui. Kovin oli tukevan oloinen ja muutoinkin hyvä jalassa mutta.. Melko raskaalta vaikutti itse asiassa tuokin mononen.

Edes tässä vaiheessa ei myyjä osoittanut lainkaan kyllästymisen merkkejä vaan kokosi lattialle levinneet laatikot sisälmyksineen (siis ne kenkien kärkiin suullotut pahvit ja paperitollot) takaisin kauniiseen riviin. Olin löytänyt seinältä vielä yhden mallin joka sattui vielä olemaan melkoisessa alennuksessa. Kyseinen kenkä on mallia Adidas Adizero Tempo 6 W. Kuten arvata saattaa kyseinen kenkäpari kotiutui kassan kautta omakseni, sen verran mukavilta, tukevilta ja kevyiltä tossut vaikuttivat. Kyseistä mallia ei näemmä enää suomalaisista nettikaupoista löydy, joten alla olevat kuvat kertokoon kengän ulkonäöstä tarkemmin.




Väri on melko pirtsakka, sopii hyvin yksiin mun oranssi-sinisen juoksutakin kanssa :-) Edellisiin verrattuna kengät tuntuvat todella paljon kevyemmiltä, myyjä totesikin näiden olevan parhaimmillaan nopeilla ja ei-niin-pitkillä lenkeillä. Saa siis nähdä, millä tossuilla taivallan vielä edessä olevan puolimaratonin.. Vielä en uskaltanut nakata vanhoja tossuja muualle kun kaapin perukoille,

Tarkoituksenani oli heti huomenna suunnata ulkoilttamaan kisamielessä näitä uusia kulkureita vaan sen verran nihkeää säätä on huomista ranta10-kisaa varten luvattu, että taidan valita sadesäälle sopivat Asicsin GTX-kengät (Asics Gel-Trail Lahar 5). Ostin nämä kyseiset tossut viime syksynä ja talven painelin menemään näillä vahvistettuna La Sportivan nastoilla. Nastat nakkasin pois säiden lämmettyä ja nyt olenkin näillä kengillä käynyt juoksemassa pääasiassa sadekelillä. Sen verran jäykät nämä ovat (vaikkeivät varsinaisesti ylipronaatiokengät olekaan) ja myös raskaat, etten mieluusti kovin pitkää lenkkiä näillä juokse, mutta kymppi on oikeinkin sopiva matka kyseisille kengille. Ja takuulla säästyvät jalat kuivina goretexin ansiosta!


Tukholman juoksun aiheuttaneet jalkojen lihasten kipeytymiset ovat jo taakse jääneet, tosin yhtäkään lenkkiä en kyseisen koitoksen jälkeen ole vielä käynyt heittämässä. Huomenna toivon mukaan pääsen matkaan, perinteiset päiväkodista rantautuneet flunssa-aallot ovat jo meidänkin lukaalin saavuttaneet joten toivon mukaan vielä huomenna en itse joudu vuoteen omaksi.. Jalkahan nyt edelleenkään ei ole kuntoutunut täyteen teräänsä, joten arvon senkin puolesta ainakin tuota lokakuussa edessä olevaa puolikasta.



Kävin jo perjantaina  aistimassa kisapaikan tunnelmaa vapaaehtoistyöläisenä kisakansliassa. Täytyy todeta, että jatkossa osaan arvostaa vieläkin enemmän kaikkea sitä työtä, mitä ennakkoon kilpailijoita varten tehdään. Tästä lisää toisella kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti