maanantai 22. syyskuuta 2014

Samaan aikaan toisaalla..

Kuten edellisessä viestissä mainitsin, minulle tarjoutui mahdollisuus osallistua tämän vuotisen Espoo Rantamaraton 2014-juoksukilpailun talkootöihin ja päätin ottaa tarjouksen vastaan. Näin opintovapaan viime metreillä on kiva saada hieman vaihtelua päivittäiseen puurtamiseen joten päätin uhrata opiskeluaikaa ja lahjoittaa neljä tuntia Rantamaratonin kisakanslian käyttöön.

Suuntasin viime viikon maanantaina ensimmäiseen järjestelyyn osallistuville suunnattuun tapaamiseen, missä porukan keskinäisestä iloisesta rupattelusta päättelin, että taustalla häärii porukkaa jo useamman vuoden kokemuksella. Itse liityin joukkoon ympärilleni pälyillen ja muita samassa ensikertalaisen tilassa katseellani hakien.

Perehdytyksessä käytiin läpi toiminnan onnistumisen kannalta erittäin keskeisiä asioita. Oli todella arvokasta kuulla, kuinka kaikkea mahdollista on ajateltu ja pääasiassa kaikkeen tulevaan on jo ennalta selvät sävelet olemassa. Samalla sain hyvän käsityksen siitä, kuinka monta liikkuvaa osa tällaisessa tapahtumassa onkaan!

Perjantaina nappasin hyvissä ajoin pyörän alleni ja suuntasin kohti Otaniemeä. Koska itse tapahtuma oli vasta lauantain ja sunnuntain aikana, pääsin kurkistamaan vielä tarkemmin tapahtuman kulisseihin ja valmistelutyöhön.

Saavuttuani paikalle oli maanantainen avara halli täynnä tohinaa ja toimintaa. Sponsorit olivat jo suurimmaksi osaksi saaneet putiikkinsa kasattua ja vaikka Intsersport kuinka houkuttelevasti oli heti sisäänkäynnin vieressä, suuntasin määrätietoiset askeleeni kohti kisakansliaa.





Saimme ensin tunnin ajan keskittyä erilaisiin valmistelutoimenpiteisiin, minkä jälkeen koitti varsinainen kanslian avautuminen. Väkeä alkoi virrata paikalle jo ennen varsinaista avautumisaikaa ja asiakkaita palveltiin heti heidän saavuttuaan. Itse olin tällä kertaa jakamassa naisten paitoja, eli kohtasin kaikille juoksumatkoille osallistuvia.

Neljä tuntia kului nopeasti ja moni paita vaihtoi omistajaa tuona aikana. Jonoja ei juurikaan muodostunut muualle kuin pulmapisteelle, sinnekin lähinnä jälki-ilmoittautumisista johtuen.




Edellisestä vuodesta poiketen osallistujakuoriin oli jo valmiiksi merkitty paidan koko, mikä helpotti meidän paidanjakotyötämme huomattavasti. Moni kuitenkin vielä empi paitavalintaansa ja paitoja soviteltiin ahkerasti pisteemme edustalla :-) Tunnelma oli leppoisa, osallistujat rupattelivat iloisesti odotuksistaan ja monelle ehdimme työn touhussa toivottaa hyviä juoksuja. Vaihdetuista kuulumisista päätellen moni oli osallistunut samaiseen tapahtumaan jo aikaisemminkin, sen verran sujuvasti itse paidanjakoprosessi sujui.

Mitä tästä kokemukseta jäi minulle päällimmäiseksi mielikuvaksi, on suuri arvostus kilpailujärjestäjää sekä taustajoukkoja kohtaan. Kaikki juoksumatkan varrelle pystytetyt pisteet, liikenteenohjaus, radan merkinnät eikä vähäisimpänä maalissa jaettavat tuotekassit ovat ahkeran ja ammattitaitoisen työn tulosta. Kahteen kilpailupäivään mahtuu suunnittelua, valmistelua, tilauksia, järjestelyjä ja ennen kaikkea lukematon määrä työtunteja. Kaikki tämä, jotta juoksijat saisivat sujuvan ja miellyttävän kokemuksen. Kiitos, että sain olla osa tätä ahkeraa porukkaa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti