lauantai 27. syyskuuta 2014

Mainoksen orja

Ei tarvinnut kauan arpoa, kun sain naamakirjan uutisvirtaan sen verran houkuttelevan tarjouksen että kone sanoi *klik klik*. Kyseessä oli tietysti tällä viikolla Itä-Helsingin suunnille uuden putiikkinsa avannen urheiluliikkeen kompressiotrikootarjous. Myönnän levittäneeni tarjousta lähitienoolle ja saaneeni ainakin muutaman muun innostettua nettiostoksille.

Kuten Tukholma-postauksessa kerroin, päädyin reissulta hankkimaan ensimmäiset kompressiotrikoot, Puma-merkkiset. Jo silloin hypistelin näitä ainakin itselleni niiksi-yksiksi-ja-ainoiksi-oikeiksi muodostuneita 2XU:n versioita. En kuitenkaan raaskinut sitouttaa omaisuutta yli 120€ kyseisiin housuihin, vaan tyydyin pinkkeihin Puman trikoisiin (hinnaltaan noin 29,90€). Erinomaisiksi nuo Pumat osoittautuivat joten nyt ryysäsin heti edullisen tarjouksen perässä näiden 2XU-trikoiden kimppuun.

Housujen hinta (vielä tänäänkin Hesarin välissä ilmestyneen mainoslehtisen mukasesti) oli 59,90€. Kun vielä postikulut olivat yli 50€ ostoksissa 0€, siirryin housuineni pikaisesti virtuaalikassalle kulkematta muiden tarjouskorien kautta. Viuh vaan ja tilaus menemään.

Tilauksesta meni peräti 2 päivää ja sain tekstiviestitse ilmoituksen pakettini noudosta läheisestä asiamiespostitoimistosta. Sinänsä hassua, etten kyseisen liikkeen "omilta sivuilta" missään vaiheessa ehtinyt nähdä pakettini olevan matkalla, ainoastaan "käsittelyssä" kun se jo tulla tupsahti kotinurkille.



Itse pahvipaketista kuoriutui toinen pahvipaketti, minkä sisältä lähinnä 10-vuotiaan lapen kokoisilta vaikuttavat trikoot. Tässä vaiheessa aloin jo epäilemään kokovalintaani, vaikka mielestäni olin hyvin etukäteen perehtynyt kyseisen tuotteen yhteydessä olevaan kokotaulukkoon. Ei muuta kun kokeilemaan.




Puman housuihin verrattuna nämä kyseiset vaikuttavat paljon trikoomaisemmilta. Puman trikoissa on housujen sisäpuolella sellaiset jännät muovinauhat, mistä johtuen housut tuntuvat todella tiukoilta. Samoin treenien jälkeen ne liimautuvat aika tiukasti ihoon kiinni. Näissä 2XU:n housuissa ei vastaavaa erikoisuutta ole vaan ne tuntuivat samoilta kun normaalit trikoot. Tosin ihan vaan kokeilumielessä huomaisin niiden kyllä olevan huomattavasti tukevammat. Voin antaa tarkemman raportin jahka pääsen testaamaan tositoimissa.

Päädyin myös mainoksen houkuttelemana hankkimaan uusimman FIT-lehden. Kyseisessä aviisissa kun oikein mainostettiin raporttia kompressiovaatteista. Pikaisella artikkeliin tutustumisella ei asiaan juuri otettu kantaa suuntaan tai toiseen. Todettiin toisille kyseisistä tuotteista olevan enemmän hyötyä kuin toisille. Ja samalla muistutettiin, ettei kompressio itsessään paranna suoritusta, saattaa lähinnä edesauttaa antamalla lisätehoa. Artikkelin mukaan kompressiosta saa parhaiten apuja palautumiseen.



Artikkeli ei siis itsessään anna vastausta kannattaako kompressiotuotteisiin satsata vai ei. Taitaa tämä, kuten yleisestikin kaikki urheluvaatteisiin ja -varusteisiin liittyvä, olla enemmänkin kiinni omasta mieltymyksestä. Itselläni suurin motiivi on ollut tämä oikutteleva polvi ja sen tukeminen. Toivon mukaan ei tullut heitettyä rahoja ihan kankkulan kaivoon :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti